Uber Comments
      Google+

*Mint a szellő * (general)

View Journals     Subscribe

Rika
9 years ago

Mint a szellő

Ahogy jön, úgy el is megy,nem tartogathatod,nem kapaszkodhatsz bele.A szellő úgy jön,mint a suttogás,nem csap zajt,nem tűz ki hirdetményeket,nagyon csendesen érkezik,nem is hallod,és hirtelen már ott is van.Így érkezik Isten is, így érkezik az igazság,az üdvösség,a szeretet - mind úgy jönnek,mint a suttogás,nem dobokkal és trombitákkal.Egyszer csak megérkeznek minden előzetes bejelentés nélkül,még csak azt sem kérdezik:Bejöhetek?- egyszerűen,váratlanul felbukkannak.Így érkezik a szellő is:az egyik pillanatban nincs ott,a másikban pedig már ott van.

És a második dolog:ahogy jön,úgy el is megy,nem tartogathatod,nem kapaszkodhatsz bele.Élvezd,amíg jelen van, és amikor távozik,hagyd elmenni.Légy hálás,hogy eljött.
Ne legyen benned neheztelés,ne panaszkodj.

Amikor elmegy, elmegy - semmit sem tehetsz ellene.De mi mindig kapaszkodunk.Amikor eljön a szerelem,boldogok vagyunk,de amikor elmegy,megsértődünk.

Ez nagyon tudattalan lét - hálátlan,nem értő.
Ne feledd,ahogy jön,úgy el is megy.Nem kérte,hogy jöhessen. Most miért kérné,hogy távozhasson?Ajándék volt odaátról, rejtély,és ugyanolyan rejtélyesen kell távoznia.

Ha valaki szellőként éli az életét,nincs benne kapaszkodás,nincs kötődés - nincs megszállottság -egyszerűen hozzáférhető marad,és bármi történik,az jó.1 likes    0 dislikes
Views today: 0    Views total: 6,561
0 Responses Post Response