Uber Comments
      Google+

*Kis fiú* (general)

View Journals     Subscribe

Rika
10 years ago

*Kis fiú*

Volt egyszer egy kisfiú,akinek igen nehéz természete volt. Az apja adott neki egy zacskó szöget,hogy mindannyiszor, amikor elveszíti a türelmét,vagy veszekszik valakivel, üssön be egy szöget az udvar végén levő kerítésbe.

Az első napon 37 szöget ütött a fiú a kerítésbe.
Az elkövetkező napok során megtanult uralkodni magán,és a kerítésbe ütött szögek száma napról-napra csökkent. Felfedezte,hogy sokkal könnyebb uralkodni magán,mint a szögeket beütni a kerítésbe.

Végül elérkezett az a nap,amikor a fiú egyetlen szöget sem ütött be a kerítés fájába.Ekkor megkereste az apját és elmondta neki,hogy ma egyetlen szöget sem kellett a kerítésbe ütnie.Az apja azt válaszolta,hogy minden nap, amikor megőrzi a nyugalmát,és nem kerül veszekedésbe senkivel sem,húzzon ki egy szöget a kerítésből...

A napok teltek, amikor a fiú közölte az apjával,hogy már egy szög sincs a kerítésben.Az apa így szólt:Édes fiam,te igen becsületre méltóan viselkedtél,de nézd csak meg,hogy mennyi lyuk van ezen a kerítésen!Ez már sosem lesz olyan, mint azelőtt.Amikor összeveszel valakivel,és egy gonosz dolgot mondasz neki,ugyanolyan sérüléseket hagysz benne, mint ezek itt a kerítésen.Belemárthatsz egy kést egy emberbe,majd kihúzhatod,de a seb örökre ott marad.

Mindegy, hányszor is kérsz bocsánatot,a sérülés ott marad. A szavakkal okozott seb is olyan,mint egy fizikai seb.
A barátok nagyon ritka ékszerek, megnevettetnek és bátorítanak.Mindig készek téged meghallgatni, mindannyiszor,ahányszor neked arra szükséged van.

Támogatnak,kitárják előtted a szívüket.Mutasd meg a barátaidnak,mennyire is szereted őket!És végezetül:
A barátság öröme azt jelenti,hogy valaki rád bízott egy titkot...1 likes    0 dislikes
Views today: 1    Views total: 7,459
0 Responses Post Response